Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpannkakor

Fluffiga pannkakor med rårörda hallon och vispgrädde. Smeten passar också bra att göra plättar på.

Mandelpannkakor
Mandelpannkakor
Mandelpannkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 dlkokosmjölk
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 1,5 mskfiberhusk
  • 0,5 dlmandelmjöl
  • 1 krmsalt
  • 1 tskvaniljpulver
  • smör- till stekning

Rårörda hallon

  • 4 dlhallon
  • 2 msksötströ- eller lättströ

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Mandelpannkakor: Vispa ihop ägg, kokosmjölk, vispgrädde och fiberhusk. Vispa i mandelmjöl, salt och vaniljpulver. Låt smeten svälla i 6-8 minuter.

  2. Stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna på medelvärme i smält smör i en stekpanna.

  3. Rårörda hallon: Rör ihop hallon och sötströ eller lättströ med en gaffel.

  4. Vispa grädden och servera till pannkakorna och rårörda hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök