Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpannacotta med grillade persikor

Underbart god dessert som kommer älskas av de flesta! De grillade persikorna blir söta och saftiga när de grillas. Hittar du inte persikor kan de bytas ut mot nektariner. Mandeln blir härligt crunchig och passar fint till den lena och krämiga pannacottan.   

Mandelpannacotta med grillade persikor
Mandelpannacotta med grillade persikor
Mandelpannacotta med grillade persikor
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2,5gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 krmvaniljpulver
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 2,5 mskmandellikör- t ex Amaretto Disaronno
  • 4persikor

Kanderad mandel

  • 1 påsemandelsplitter- (50 g)
  • 0,5 dlflorsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver. Ta kastrullen åt sidan och stäng av värmen. Ta upp och vispa ner gelatinbladen i gräddblandningen. Vispa i yoghurt och likör.

  2. Fördela smeten i portionsskålar och ställ i kylen 4–6 timmar, gärna över natten.

  3. Kanderad mandel: Häll mandel och florsocker i en stekpanna. Värm på medelvärme och rör hela tiden tills sockret smält och mandeln har blivit krispig och fått fin färg. Häll upp på bakplåtspapper. Låt svalna.

  4. Halvera, kärna ur och skär persikorna i breda klyftor. Grilla klyftorna runtom över glöd tills de har fått fin färg. Låt svalna,. Skär dem i bitar.

  5. Ta pannacottan ur kylen ca 10 min före servering. Garnera med persikor och mandel och servera. 

Vad tyckte du om receptet?