Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw

Enkel vardagsrätt med frasig panerad tofu och sallad på det glutenfria kornet durra. 

Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw
Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw
Mandelpanerad tofu med durrasallad och gyllene morotsslaw
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 275 gfast tofu- neutral gärna ekologisk
  • 1 dlmandelmjöl
  • 2 mskkokosolja
  • 1 msktamarisoja

Durrasallad

  • 2 dldurrakorn
  • 200 gsockerärter
  • 2salladslökar

Gyllene morotsslaw

  • 1 dlsojadryck
  • 1 mskdijonsenap
  • 1 mskäppelcidervinäger
  • 2 dlrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 300 gmorötter
  • 1äpple- rött

Garnering

  • koriander

Gör så här

  1.  Lägg tofun mellan två bitar hushållspapper och ställ något tungt ovanpå. Låt stå ca 20 min.

  2. Sallad: Koka durran enligt anvisning på förpackningen. Förväll sockerärterna i lättsaltat vatten ca 5 min. Kyl av i kallt vatten. Ansa och strimla salladslöken. Blanda durra, sockerärter och lök.

  3. Morotsslaw: Mixa sojadryck, senap och vinäger med mixerstav. Tillsätt oljan i en tunn stråle och fortsatt mixa tills det är en tjock majonnäs. Krydda med salt.

  4. Skala och grovriv morötterna. Kärna ur och grovriv äpplet. Blanda morötter och äpple med 1/2 dl av majonnäsen, resten kan sparas i en burk med tättslutande lock ca 1 vecka i kylen.

  5. Skär tofun i skivor. Vänd dem runt om i mandelmjöl. Stek på medelvärme i kokosolja tills tofun är gyllene på båda sidor. Sänk värmen, ringla över tamari och låt den sjunka in.

  6. Servera durrasalladen med morotsslaw och nystekt tofu. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept:

Allt om Mat Vego 

Fler recept med tofu: