Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpajer med körsbärssylt

Frasig botten och fyllning med mandelmassa och körsbär - de här pajerna är fullkomligt underbara.

Mandelpajer med körsbärssylt
Mandelpajer med körsbärssylt
Mandelpajer med körsbärssylt

Mandelpajer

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 200 gsmör
  • 1 dlflorsocker
  • 2 krmsalt
  • 1äggula

Fyllning

  • 400 gmandelmassa
  • 3bittermandlar
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 5ägg
  • 1,5 dlkörsbärssylt- gärna hemkokt, se recept nedan

Topping

  • 2 dlvispgrädde
  • 200 gkörsbär- färska

Gör så här

  1. Arbeta ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i små pajformar, ca 8 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och bittermandlar. Blanda mandelmassa, bittermandel och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in dem i smeten.

  3. Låt ev sylten rinna av i en sil om den är lös. Lägg en klick körsbärssylt i pajskalen. Toppa med mandelmassesmeten. Släta till med en palett eller kniv.

  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.

  5. Toppa pajerna med vispad grädde och körsbär och servera.

  6. Körsbärssylt: Blanda 225 g frysta körsbär och 1 dl syltsocker i en kastrull. Koka ca 3 min. Låt svalna.

Vad tyckte du om receptet?