Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Frasig botten och fyllning med mandelmassa och körsbär - de här pajerna är fullkomligt underbara.
Arbeta ihop mjöl, smör, socker och salt, gärna i matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i små pajformar, ca 8 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och bittermandlar. Blanda mandelmassa, bittermandel och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa in dem i smeten.
Låt ev sylten rinna av i en sil om den är lös. Lägg en klick körsbärssylt i pajskalen. Toppa med mandelmassesmeten. Släta till med en palett eller kniv.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt svalna.
Toppa pajerna med vispad grädde och körsbär och servera.
Körsbärssylt: Blanda 225 g frysta körsbär och 1 dl syltsocker i en kastrull. Koka ca 3 min. Låt svalna.