Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Välj en mogen melon med mycket sötma, då smakar krämen så mycket mer.
Hacka ihop mjöl, mandelmjöl, smör och socker, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter, och ställ den i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Picka pajbottnen. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
Kräm: Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Mixa den slät med mixerstav. Blanda melon, majsstärkelse, socker, citronsaft och vinäger i en kastrull. Låt koka upp och sjud sedan under omrörning ca 5 min. Låt krämen svalna och häll den sedan i pajskalet. Låt kallna i kylen, ca 3 timmar.
Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna. Vispa vaniljfrön, mascarpone, grädde och florsocker luftigt med elvisp.
Lägg bären på pajen och servera med mascarponefluff.