Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelpaj med lime

Mjuk och saftig. En tårta som räcker till många och kan stå färdig i kyl eller frys. Bara att ta fram och servera med eller utan jordgubbar och grädde eller

glass.

Mandelpaj med lime
Mandelpaj med lime
Mandelpaj med lime

Ingredienser

  • 3 dlvetemjöl
  • 1 mskströsocker
  • 125 gsmör- kallt
  • 3 mskvatten

Fyllning

  • 400 gmandelmassa
  • 100 gsmör- mjukt
  • 4ägg
  • 0,5lime- saften av
  • 2 mskmandelspån

Gör så här

  1. Mixa eller hacka snabbt ihop mjöl, socker, smör och vatten till en smulig massa.

  2. Tryck ut den i bottnen och lite kant i en 23–25 cm form med löstagbar kant.

  3. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan och rör först ihop den med smöret, därefter med äggen och limesaften.

  4. Häll fyllningen i formen, strö över mandelspån och grädda ca 35 min i nedre delen av ugnen.

  5. Ta ut, låt kallna och servera.

Vad tyckte du om receptet?