Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmusslor

Mandelmusslor har en fin ton av bittermandel.

Mandelmusslor
Mandelmusslor
Mandelmusslor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 150 gmandelmjöl- (3 dl)
  • 100 gmandelspån
  • 1 krmbittermandelarom
  • 1ägg

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde
  • 1 mskströsocker
  • bär- eller sylt

Gör så här

  1. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i ca 35 bitar. Tryck ut varje bit i smorda veckade formar. Ställ formarna på en plåt.

  3. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kakorna svalna något i formarna innan de försiktigt lossas och får kallna på galler.

  4. Vispa grädde och socker. Servera mandelmusslorna med grädde och bär eller sylt.

Vad tyckte du om receptet?