Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmusslor med passionsfyllning

Recept på mandelmusslor med passionsfyllning. Sylt och grädde är den klassiska fyllningen. Passionsfrukt känns nytt och fräscht!

Mandelmusslor med passionsfyllning
Mandelmusslor med passionsfyllning
Mandelmusslor med passionsfyllning
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 200 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg

Fyllning till ca 12 musslor

  • 4passionsfrukter- + 1
  • 1 dlvispgrädde
  • 0,5 dlflorsocker
  • 100 gmascarponeost

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln på mandelkvarn. Blanda mandel, mjöl, smör och socker, gärna i matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Platta ut degen och lägg den i kylen ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 200°. Dela degen i mindre bitar och tryck ut dem i smorda veckade metallformar. Ställ formarna på plåtar och grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kakorna stå kvar i formarna ca 5 min innan de försiktigt knackas ut och får kallna.

  3. Fyllning: Halvera och skrapa ur 4 passionsfrukter. Passera kärnorna genom en sil, mät till ca 1/2 dl. Vispa grädden till fast skum tillsammans med florso ckret. Vänd i osten och passionsfruktspurén.

  4. Halvera 1 passionsfrukt och skrapa ut kärnorna. Fördela passionskrämen i ca 12 mandelmusslor. Garnera med passionsfruktskärnor.

Vad tyckte du om receptet?