Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmusslor med lingon och kola

Recept på mandelmussla med lingon och kola. Använd gärna silikonformar. Man slipper smörja dem, och kakorna lossnar lätt ändå. Annars är det viktigt att smörja väl och sedan mjöla formarna.

Mandelmusslor med lingon och kola
Mandelmusslor med lingon och kola
Mandelmusslor med lingon och kola
Recept på mandelmussla med lingon och kola. Foto: Joel Våreus

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 2 dlmandelmjöl
  • 2 mskströsocker
  • 1äggula- liten

Fyllning

  • 2 dllingon
  • 1 mskströsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 dlkolasås

Gör så här

  1. Hacka ihop smör, vetemjöl, mandelmjöl och socker. Arbeta in äggulan och låt degen vila i kylen ca 1 timme. 

  2. Sätt ugnen på 200°. Smörj och mjöla formarna väl eller använd silikonformar. Dela degen i två delar och sedan varje del i åtta mindre bitar. Tryck ut en degbit i varje form. De ska inte tryckas ut för tunt.

  3. Grädda mitt i ugnen ca 10 min, tills mandelmusslorna fått färg. Låt svalna 10 min innan de försiktigt tas ur formarna.

  4. Blanda lingonen med socker. Vispa grädden. Fördela den i mandelmusslorna, lägg på lingon och ringla över kolasås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen