Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelmusslor med en lättare fyllning med sötad yoghurt och bär.
Blanda mjöl, socker och mandel i matberedarens skål.
Lägg i kallt smör i bitar och mixa till en smulig massa.
Tillsätt ägget och bittermandelsessens. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 1 timme i kylen.
Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.
Sätt ugnen på 175°. Halvera degen. Rulla till två långsmala rullar, dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje smord form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.
Knacka ut kakorna och låt svalna på galler.
Servera med vispad grädde och sylt.