Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmusslor med lättare fyllning

Mandelmusslor med en lättare fyllning med sötad yoghurt och bär.

Mandelmusslor med lättare fyllningMandelmusslor med lättare fyllningMandelmusslor med lättare fyllning
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlsötmandel- skållad och mald (100 g)
  • 200 gsmör
  • 1ägg
  • 0,5 tskbittermandelessens
  • 20 gsmör- till formarna

Fyllning

  • 1 dlhallonsylt
  • 2,5 dlmellangrädde- vispad

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och mandel i matberedarens skål.

  2. Lägg i kallt smör i bitar och mixa till en smulig massa.

  3. Tillsätt ägget och bittermandelsessens. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila ca 1 timme i kylen.

  4. Pensla formarna med det smälta smöret. Ställ dem i kylen.

  5. Sätt ugnen på 175°. Halvera degen. Rulla till två långsmala rullar, dela dem i 10 bitar vardera. Lägg 1 bit i varje smord form, tryck ut degen med mjölad tumme. Grädda på plåt mitt i ugnen 15-18 min.

  6. Knacka ut kakorna och låt svalna på galler.

  7. Servera med vispad grädde och sylt.

Vad tyckte du om receptet?