Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bittermandelsmaken ska kännas och kakorna ska varken vara för bruna eller för ljusa.
Låt smöret få rumstemperatur, skålla, skala, torka och mal mandel och bittermandel.
Blanda alla ingredienserna till en deg – överarbeta den inte. Vira degen i plast och lägg den att svälla i kylen 24 timmar. Smörj formarna.
Ta en fjärdedel av degen och arbeta den smidig i handen. Kavla ut den till ca 3 mm och rulla upp den på lätt mjölad kavel.
Sätt formarna på bordet och rulla degen över dem. Mjöla lätt ovanpå och för samman formarna försiktigt med degen. Ta en liten degkula, doppa den i mjöl och använd den att försiktigt trycka ner degen i formarna.
För upp degkanten med tummen och sätt formarna på plåt.
Sätt ugnen på 190°. Grädda i nedre delen av ugnen (första falsen) 8–10 minuter. Låt kakorna svalna och lossa dem försiktigt ur formarna. Fortsätt med resten av degen.