Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmusslor

Mandelmusslor - bästa receptet. Servera de spröda mandelmusslorna med sylt och grädde.

MandelmusslorMandelmusslorMandelmusslor
Servera mandelmusslorna med sylt och vispad grädde. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 50 gsötmandel
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1,75 dlvetemjöl

Tillbehör

  • 1 burksylt
  • 1 pktgrädde- vispad

Gör så här

  1. Skålla, skala och mal mandeln.

  2. Rör smör och socker poröst. Blanda ner ägg och mandel. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp 30 min.

  3. Sätt ugnen på 200º. Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk. Dela rullen i ca 20 bitar. Tryck ut degbitarna i smorda krusiga metallformar.

  4. Grädda mitt i ugnen 10–12 min. Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna. Servera med sylt och vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?