Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmums

Klassisk liten kaka, som smakar gott till den syrliga citronsaften.

Mandelmums
Mandelmums
Mandelmums

Ingredienser

  • 500 gmandelmassa
  • 200 gströsocker
  • 200 ghasselnötter- grovhackade
  • 1ägg- (1 dl ovispad äggvita)
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Grovriv och blanda mandelmassa, socker och hasselnötter. Rör i äggvita och blanda väl. Rulla smeten till ca 30 små bollar.

  3. Strö florsocker på en tallrik och rulla bollarna i sockret. Lägg dem på ett bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen 15–20 min. Mumsen ska inte vara helt genomgräddade utan lite kletiga i mitten.

Vad tyckte du om receptet?