Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmjölk

Varm mandelmjölk med juliga kryddor. Toppa med vispad grädde och pepparkakssmul. En dryck som är så god att man vill njuta av den året om!

Mandelmjölk
Mandelmjölk
Mandelmjölk
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 1 lmandelmjölk- osötad
  • 1 mskfarinsocker
  • 1 tskkanel- malen
  • 1 tskkardemumma- malen
  • 0,5 tskingefära- malen
  • 1 krmnejlika- malen
  • 2 dlvispgrädde
  • 2pepparkakor

Gör så här

  1. Häll mandelmjölken i en kastrull. Rör ner farinsockret och kryddorna. Vispa och koka upp mjölken.

  2. Vispa grädden lätt.

  3. Häll upp mjölken i en stor värmetålig kanna eller i fyra glas eller muggar.

  4. Toppa med vispgrädde. Krossa pepparkakorna och strö smulorna över grädden.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök