Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En festdessert som är lätt att förbereda och servera även om gästerna är många.
Blötlägg gelatinet 5 min.
Värm glöggen i en kastrull, rör ner mandelmassan och ta kastrullen från värmen.
Smält ner gelatinet i smeten.
Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig.
Blanda ner först äggvispet, därefter grädden i mandelsme-ten. Lägg upp i fyra portionsglas eller portionskoppar och kyl 3 timmar.
Borsta och ta skalstrimlor från en av apelsinerna. Koka strimlorna med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 min. Låt det sedan kallna.
Skär bort skalet på apelsinerna in till fruktköttet och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna att dra i lagen en timme. Servera dem till eller på fromagen.