Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmassefromage med apelsinsallad

En festdessert som är lätt att förbereda och servera även om gästerna är många.

Mandelmassefromage med apelsinsalladMandelmassefromage med apelsinsalladMandelmassefromage med apelsinsallad

Ingredienser

  • 1gelatinblad
  • 3 mskglögg- Blossa, med rom eller vit rom
  • 125 gmandelmassa- riven
  • 2äggulor- + 1/2 msk strösocker
  • 1 dlvispgrädde

Apelsinsallad

  • 2apelsiner
  • 0,5 dlvatten- + 1/2 dl socker
  • 1stjärnanis
  • 1kanelstång

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet 5 min.

  2. Värm glöggen i en kastrull, rör ner mandelmassan och ta kastrullen från värmen.

  3. Smält ner gelatinet i smeten.

  4. Vispa gulor och socker pösigt och vispa grädden för sig.

  5. Blanda ner först äggvispet, därefter grädden i mandelsme-ten. Lägg upp i fyra portionsglas eller portionskoppar och kyl 3 timmar.

  6. Borsta och ta skalstrimlor från en av apelsinerna. Koka strimlorna med vatten, socker, stjärnanis och kanel 3 min. Låt det sedan kallna.

  7. Skär bort skalet på apelsinerna in till fruktköttet och skär ut hinnfria klyftor. Lägg klyftorna att dra i lagen en timme. Servera dem till eller på fromagen.

Vad tyckte du om receptet?