Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelmassebollar med glöggsmak

Chokladbollar med smak av julen! Otroligt goda och enkla bollar med mandelmassa, glögg och mjölkchoklad. Använder du alkoholfri glögg kommer de bli hela familjens favoriter.

Mandelmassebollar med glöggsmak
Mandelmassebollar med glöggsmak
Mandelmassebollar med glöggsmak
Annika Broman

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa- (riven)
  • 150 gsmör- eller margarin
  • 4 mskkakao
  • 5 dlhavregryn
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskvaniljsocker
  • 3 mskglögg- gärna alkoholfri
  • 100 gmjölkchoklad- (hackad)

Garnering

  • strössel- dekoration

Gör så här

  1. Om du saknar matberedare - börja med att blanda mandelmassa och smör eller margarin i en bunke och tillsätt därefter resten. Hacka chokladen grovt och rör ner den. Ställ smeten kallt i 15 minuter. Gör stora bollar av smeten och rulla dem i dekorationsströssel. Förvara bollarna kallt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök