Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett ljuvligt gott recept på en söt mandel- och marängkaka. Garnera med säsongens färska bär och gröna blad.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan fint.
Dela äggen och rör ihop äggulorna med mandelmassa i en skål. Blanda mjöl, bakpulver och rivet limeskal. Rör ner blandningen i mandelmassan.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sockret och vispa till en fast maräng. Bred marängen över kaksmeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Skydda kakan med en plåt om den ser ut att bli för mörk.
Låt kakan svalna. Servera med färska bär och vispad grädde.