Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkubbar med extra mandel

Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med. 

Mandelkubbar med extra mandel
Mandelkubbar med extra mandel
Mandelkubbar med extra mandel
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 50 gsötmandel- (en knapp dl)
  • 12bittermandlar
  • 125 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1ägg
  • 1 dlfilmjölk
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 tskhjorthornssalt

Pensling

  • ägg

Garnering

  • 2 msksötmandel- hackad
  • 2 mskpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn.

  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.

  3. Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kubbarna svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?