Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gammaldags kakor som blir lite mer knapriga tack vare den hackade mandeln. Bittermandeln kan ersättas med hushållsarom med bittermandelsmak. På flaskan står hur mycket man ska ersätta med.
Sätt ugnen på 200°. Hacka sötmandeln. Riv bittermandeln på rivjärn.
Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägg och filmjölk. Blanda mjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten tillsammans med sötmandel och bittermandel.
Klicka ut smeten till avlånga bullar på bakpappersklädda plåtar. Pensla med uppvispat ägg och strö över mandel och pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt kubbarna svalna på galler.