Tips! Låt mandelkubbarna svalna på bakplåt utan bakduk så får de rätt yta. Testa också att smaksätta med 2 tsk vaniljsocker i stället för bittermandelarom!
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
125 gsmör
2 dlströsocker
1 krmbittermandelarom
1,5 dlgräddfil
1ägg
6 dlvetemjöl
2 tskhjorthornssalt
Till pensling och garnering
0,5 dlgräddfil
pärlsocker och hackad sötmandel
Gör så här
Rör smör och socker poröst. Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till 2 rullar, cirka 3 cm i diameter. Dela dem i 12 bitar vardera. Pensla ovansidan med gräddfil och vänd den i pärlsocker blandat med hackad sötmandel.
Lägg bitarna glest på bakplåtspapper. Grädda kubbarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 3,6 · 174 röster)
Tips! Låt mandelkubbarna svalna på bakplåt utan bakduk så får de rätt yta. Testa också att smaksätta med 2 tsk vaniljsocker i stället för bittermandelarom!