Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkubb - klassiskt recept

Tips! Låt mandelkubbarna svalna på bakplåt utan bakduk så får de rätt yta. Testa också att smaksätta med 2 tsk vaniljsocker i stället för bittermandelarom!

Mandelkubb - klassiskt receptMandelkubb - klassiskt receptMandelkubb - klassiskt recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 125 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 krmbittermandelarom
  • 1,5 dlgräddfil
  • 1ägg
  • 6 dlvetemjöl
  • 2 tskhjorthornssalt

Till pensling och garnering

  • 0,5 dlgräddfil
  • pärlsocker och hackad sötmandel

Gör så här

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda ner bittermandelarom tillsammans med gräddfil och ägg. Blanda vetemjöl och hjorthornssalt och rör ner i smeten. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.

  2. Ta upp degen på mjölat bakbord. Forma till 2 rullar, cirka 3 cm i diameter. Dela dem i 12 bitar vardera. Pensla ovansidan med gräddfil och vänd den i pärlsocker blandat med hackad sötmandel.

  3. Lägg bitarna glest på bakplåtspapper. Grädda kubbarna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Tips! Låt mandelkubbarna svalna på bakplåt utan bakduk så får de rätt yta. Testa också att smaksätta med 2 tsk vaniljsocker i stället för bittermandelarom!