Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkubb – klassiskt recept

Mandelkubb är en gammal goding som är allra bäst nybakad. Garnera med pärlsocker innan gräddning.

Mandelkubb – klassiskt receptMandelkubb – klassiskt receptMandelkubb – klassiskt recept
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 810bittermandlar
  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 2 dlgräddfil
  • 2 tskhjorthornssalt
  • 5,5 dlvetemjöl- (330 g)

Garnering

  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. Riv eller mal bittermandeln. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg, gräddfil, hjorthornssalt, bittermandel och mjöl.

  2. Forma degen till en rulle och skär den i bitar. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Forma eventuellt till bitarna så att de får lätt rektangulär form. Strö på pärlsocker.

  3. Grädda mandelkubbarna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?