Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelkrokar garnerade med mandelspån och mörk choklad.
Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Blanda ihop mandeln med vetemjöl, strösocker och bitter- mandelarom. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.
Rulla ut degen till fingertjocka längder. Pensla dem med uppvispad äggvita. Skär längderna i 8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt de kallna på bakgaller.
Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron, i cirka 1 1⁄2 minut. Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills den blir slät.
Doppa krokändarna i chokladen. Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper.
Recept från Mitt kök