Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkrokar

Mandelkrokar garnerade med mandelspån och mörk choklad.

MandelkrokarMandelkrokarMandelkrokar
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 50 gsötmandel
  • 4,5 dlvetemjöl
  • 1 dlströsocker
  • 1 krmbittermandelarom
  • 200 gsmör- kallt
  • 1äggvita
  • 100 gmandelspån

Till garnering

  • 100 gmörk choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mal mandeln på mandelkvarn. Blanda ihop mandeln med vetemjöl, strösocker och bitter- mandelarom. Tillsätt smöret och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Lägg degen vila inplastad i kylskåp i 30 minuter.

  2. Rulla ut degen till fingertjocka längder. Pensla dem med uppvispad äggvita. Skär längderna i 8 cm långa bitar. Doppa bitarna i mandelspån och forma dem till bågar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12–14 minuter. Låt de kallna på bakgaller.

  3. Hacka chokladen och smält hälften i en glasskål i mikron, i cirka 1 1⁄2 minut. Tillsätt resten av chokladen och rör om med en sked tills den blir slät.

  4. Doppa krokändarna i chokladen. Låt dem rinna av på bakgaller och sedan stelna på smörpapper.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök