Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller är ett smarrigt godis som barnen kan hjälpa till att garnera!

Mandelkrokant med choklad och krossade karameller
Mandelkrokant med choklad och krossade karameller
Mandelkrokant med choklad och krossade karameller
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1 dlströsocker
  • 2 msksirap- mörk
  • 2 mskmjölk
  • 1 mskkakao
  • 0,75 dlsötmandel- finhackad

Garnering

  • 50 gchoklad- mörk (70 %)
  • 50 gmjölkchoklad
  • 100 gchoklad- vit
  • 1 dlkarameller- blandade

Gör så här

  1. Blanda smör, socker, sirap, mjölk och kakao i en kastrull. Koka upp och låt småkoka ca 20 min, till  130°. Rör ner mandeln.

  2. Häll smeten på ett bakplåtspapper och bred ut till en tunn platta.

  3. Smält mörk choklad och mjölkchoklad tillsammans över vattenbad och bred ut den över krokanten. Låt stelna i kylen.

  4. Smält den vita chokladen över vattenbad och ringla den över den mörka chokladen. Krossa karamellerna grovt och strö dem över chokladen. Ställ kallt och låt ­stelna helt innan krokanten skärs eller bryts i bitar.

Vad tyckte du om receptet?