Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Alltid lika populärt och lätt att variera med olika sorbeter - eller varför inte vaniljglass och jordgubbar nu när gubbtider stundar.
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret. Tillsätt socker, honung, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Låt sjuda 1-2 minuter.
Klicka ut smeten i rundlar på plåt med bakplåtspapper. Men bara några åt gången eftersom de flyter ut väldigt mycket. Grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt svalna något tills de kan lossas och lyftas upp med en stekspade över upp- och nervända glas.
Stelnar de för mycket kan man värma dem en kort stund i ugnen. Nyp till lite i kanterna så att det blir lite korgliknande. Låt kallna innan de lossas. Före serveringen fylls de med sorbet eller glass.