Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkorgar

Alltid lika populärt och lätt att variera med olika sorbeter - eller varför inte vaniljglass och jordgubbar nu när gubbtider stundar.

Mandelkorgar
Mandelkorgar
Mandelkorgar
Före serveringen fylls mandelkorgarna med sorbet. Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 mskhonung
  • 1 mskvetemjöl
  • 1 mskmjölk
  • 50 gmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Smält smöret. Tillsätt socker, honung, vetemjöl, mjölk och mandelspån. Låt sjuda 1-2 minuter.

  3. Klicka ut smeten i rundlar på plåt med bakplåtspapper. Men bara några åt gången eftersom de flyter ut väldigt mycket. Grädda mitt i ugnen 6-7 min. Låt svalna något tills de kan lossas och lyftas upp med en stekspade över upp- och nervända glas.

  4. Stelnar de för mycket kan man värma dem en kort stund i ugnen. Nyp till lite i kanterna så att det blir lite korgliknande. Låt kallna innan de lossas. Före serveringen fylls de med sorbet eller glass.

Vad tyckte du om receptet?