Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel

Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel blir mör och får en mild ton av mandel.

Mandelkokt kyckling med koriander och rostad mandelMandelkokt kyckling med koriander och rostad mandelMandelkokt kyckling med koriander och rostad mandel
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer- (600 g)
  • 5 cmingefära- färsk
  • 1 lmandelmjölk
  • 1 tsksalt- + 2 krm
  • 5svartpepparkorn
  • 1 krukakoriander
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskolivolja

Garnering

  • 0,5 dlmandel- grovhackad, gärna rökt

Tillbehör

  • ris
  • sesamdressing

Gör så här

  1. Skala och skiva ingefäran grovt. Lägg den i en kastrull tillsammans med mandelmjölk, 1 tsk salt och pepparkorn. Koka upp och lägg i kyckling-filéerna. Låt sjuda under lock ca 20 min.

  2. Låt kycklingen svalna i mjölken. Plocka den sedan i mindre bitar.

  3. Grovhacka koriandern och blanda den med kyckling och olja. Krydda med 2 krm salt.

  4. Lägg kycklingen på ett fat och strö över mandeln. Servera med ris och sesamdressing.

    Foto: Lina Eriksson

Vad tyckte du om receptet?