Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelknäck

Ju vidare stekpanna desto snabbare resultat. Vår mandelknäck kokade 20 min i en stekpanna, 28 cm i diameter. Använd en digital termometer som går upp över 120°.

Mandelknäck
Mandelknäck
Mandelknäck

Mandelknäck

  • 2 dlströsocker
  • 2 dlsirap- ljus
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 dlsötmandel- finhackad

Gör så här

  1. Blanda socker, sirap och grädde i en vid stekpanna (28 cm i diameter).

  2. Koka knäcken relativt kraftigt utan att den kokar över. Öka temperaturen efter hand. OBS! Undvik att röra. Det tar ca 20 min tills termometern visar 123-125°.

  3. Finhacka mandeln och blanda den med knäcken.

  4. Häll knäcken i små pappers-formar. Låt stelna i kylen. Förvara dem kallt i burk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?