Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En riktigt smaskig kaka som blir nästan som konfekt med knäckigt, lite segt täcke på en mördegsbotten. Bakas på plåt och skärs sedan i bitar.
Sätt ugnen på 200º. Blanda mjöl, socker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Hacka ihop. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.
Kavla ut degen till en plåts storlek, ca 30 x 40 cm, mellan två bakplåtspapper. Lägg degen på plåt och ta bort det övre papperet. Grädda ca 8 min mitt i ugnen.
Fyllning: Smält smör, socker och honung i en kastrull. Tillsätt grädde, apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån.
Bre smeten över mördegsbottnen. Grädda ytterligare ca 12 min mitt i ugnen tills den fått fin färg.
Låt svalna och skär sedan i små bitar med riktigt vass kniv. Kakorna går bra att frysa.