Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelknäck med honung och frukttärningar

En riktigt smaskig kaka som blir nästan som konfekt med knäckigt, lite segt täcke på en mördegsbotten. Bakas på plåt och skärs sedan i bitar.

Mandelknäck med honung och frukttärningarMandelknäck med honung och frukttärningarMandelknäck med honung och frukttärningar

Ingredienser

  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskbakpulver
  • 125 gsmör- kallt
  • 1ägg

Fyllning

  • 125 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlhonung
  • 0,5 dlvispgrädde
  • 100 gkakfyllning- kanderade apelsinskalstärningar och suckat
  • 200 gmandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200º. Blanda mjöl, socker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret i bitar. Hacka ihop. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en deg.

  2. Kavla ut degen till en plåts storlek, ca 30 x 40 cm, mellan två bakplåtspapper. Lägg degen på plåt och ta bort det övre papperet. Grädda ca 8 min mitt i ugnen.

  3. Fyllning: Smält smör, socker och honung i en kastrull. Tillsätt grädde, apelsinskalstärningar, suckat och mandelspån.

  4. Bre smeten över mördegsbottnen. Grädda ytterligare ca 12 min mitt i ugnen tills den fått fin färg.

  5. Låt svalna och skär sedan i små bitar med riktigt vass kniv. Kakorna går bra att frysa.

Vad tyckte du om receptet?