Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor - recept på italienska småkakor

Spröda men samtidigt lite sega mandelkakor är vanliga i Siena. Vi har bytt ut en del av mandeln mot hasselnöter för att få en extra god smakbrytning.

Mandelkakor - recept på italienska småkakorMandelkakor - recept på italienska småkakorMandelkakor - recept på italienska småkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 25 ghasselnötter
  • 3äggvitor- stora
  • 3,5 dlflorsocker
  • 1 tskapelsinskal- rivet

Garnering

  • 2 mskflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°

  2. Skålla och skala mandeln. Mal mandel och hasselnötter fint.

  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda försiktigt samman mandel, hasselnötter, siktat florsocker och apelsinskal. Låt smeten stå och svälla ca 20 min.

  4. Klicka ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  5. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna. Pudra kakorna med florsocker. Förvara dem torrt och lufttätt.

Vad tyckte du om receptet?