Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor med limoncellogrädde och hallon

Recept på små mandelkakor med limoncellogrädde och hallon. Supersöta minibakelser som är färdiga att äta på bara 20 minuter. 

Mandelkakor med limoncellogrädde och hallon
Mandelkakor med limoncellogrädde och hallon
Mandelkakor med limoncellogrädde och hallon
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 25 gsmör
  • 1,5 dlmandelmjöl
  • 2 krmbakpulver
  • 0,5 dlströsocker
  • 1ägg

Grädde

  • 1 dlvispgrädde
  • 1 msklimoncello (citronlikör)

Garnering

  • 16chokladhjärtan- små mörka och vita (Dr Oetker)
  • florsocker

Tillbehör

  • 50 ghallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och rör i mandelmjöl, bakpulver, socker och ägg.

  2. Fördela smeten i småbrödsformar ställda i en liten muffinspanna eller i små aluminiumformar på en plåt. Grädda mitt i ugnen 8–10 min. Låt kallna på galler.

  3. Grädde: Vispa grädde och likör fluffigt. Lägg grädden i en spritspåse med slät tyll.

  4. Spritsa grädden på kakorna och tryck i chokladhjärtan. Pudra över florsocker och servera med hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Kökstipset! Gräddas i en muffinsplåt eller i små formar så att de inte flyter ut under gräddningen.