Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor med julkryddor och apelsin

Mandelkakor med julkryddor och apelsin är knapriga och kryddiga kakor som påminner om biscotti.

Mandelkakor med julkryddor och apelsin
Mandelkakor med julkryddor och apelsin
Mandelkakor med julkryddor och apelsin
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 2 mskkokosolja
  • 2,5 dlhavremjöl
  • 2,5 dlmandelmjöl
  • 1 mskfiberhusk
  • 0,5 mskbakpulver
  • 1 tskjulkryddor
  • 1 krmhavssalt
  • 0,5 dllönnsirap
  • 2 msktahini (sesampasta)

Garnering

  • 0,5 tskflingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft. Smält kokosoljan försiktigt i mikro eller i en kastrull.

  2. Mixa alla torra ingredienser i en matberedare. Tillsätt lönnsirap, apelsinsaft, kokosolja och tahini och fortsätt mixa ihop till en deg. Degen ska vara ganska fuktig.

  3. Forma degen till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och tryck till lätt. Strö över flingsalt.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg. Låt kallna på galler.

  5. *Julkryddor: Blanda 2 msk mald kanel, 1/2 tsk mald kryddnejlika, 1/2 tsk mald ingefära och 1 krm mald stjärnanis. Förvara i en burk med tättslutande lock.

Vad tyckte du om receptet?

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.