Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor med grädde och pistaschnötter

Recept på mjuka saftiga mandelkakor med pistaschnötter och lätt smak av rosor.

Mandelkakor med grädde och pistaschnötter
Mandelkakor med grädde och pistaschnötter
Mandelkakor med grädde och pistaschnötter
Små mandelkakor med grädde och pistaschnötter Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gmandelmassa
  • 0,5 dlpistaschnötter- skalade, + 2 msk
  • 1ägg
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 2 tskrosenvatten- eller apelsinblomsvatten
  • 1,5 dlvispgrädde

Tillbehör

  • bär och frukt- t ex jordgubbar, kiwi och granatäpple

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Hacka 1/2 dl nötter. Vispa samman mandelmassa, nötter, ägg, smör och mjöl.

  2. Ställ dubbla småbrödsformar på en plåt och fördela smeten upp till hälften i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min.

  3. Låt kakorna svalna något. Droppa rosenvatten över kakorna, ca 1 krm per kaka. Låt kakorna kallna.

  4. Mortla eller finhacka 2 msk pistaschnötter. Vispa grädden fast. Lägg grädden i en spritspåse med tyll. Spritsa grädden på kakorna och strö över nötterna.

  5. Servera kakorna med frukt och bär.

Vad tyckte du om receptet?