Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på mjuka saftiga mandelkakor med pistaschnötter och lätt smak av rosor.
Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt på rivjärn. Hacka 1/2 dl nötter. Vispa samman mandelmassa, nötter, ägg, smör och mjöl.
Ställ dubbla småbrödsformar på en plåt och fördela smeten upp till hälften i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 min.
Låt kakorna svalna något. Droppa rosenvatten över kakorna, ca 1 krm per kaka. Låt kakorna kallna.
Mortla eller finhacka 2 msk pistaschnötter. Vispa grädden fast. Lägg grädden i en spritspåse med tyll. Spritsa grädden på kakorna och strö över nötterna.
Servera kakorna med frukt och bär.