Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor med Amarena-körsbär

Snabbgjorda kakor med ett mjuksegt inre och med smak av mandel och citrus. Körsbären som använts i receptet heter Fabbri Amarena. Amarenakörsbären görs av vilda svarta körsbär och har en intensiv smak av både sött och syrligt. Bären ger kakorna en underbar smak och en extra skjuts.

Mandelkakor med Amarena-körsbär
Mandelkakor med Amarena-körsbär
Mandelkakor med Amarena-körsbär
Mandelkakor med Amarena-körsbär Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5apelsin
  • 0,5citron
  • 4 dlmandelmjöl- (200 g)
  • 3 dlflorsocker
  • 3 storaäggvitor
  • 30cocktailbär- Amarena, eller hela sötmandlar

Gör så här

  1. Skölj apelsin och citron noga i ljummet vatten. Riv skalen. Vispa samman mandelmjöl och florsocker.

  2. Vispa upp äggvitorna lätt med en gaffel tills det börjar bildas lite skum men att det fortfarande är vätska. Rör ner äggvitevätskan i mjölet och tillsätt citrusskalen. Rör ihop till en smet.

  3. Lägg smeten i en spritspåse med rundad eller stor stjärntyll. Lägg spritspåsen i kylen i ca 8 tim, gärna över natten.

  4. Sätt ugnen på 175°. Låt körsbären rinna av på hushållspapper. Spritsa ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ett körsbär eller en mandel på varje kaka.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 13 min tills de fått fin färg. Låt kakorna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?