Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkakor

Spröda mandelkakor till julens alla fikastuder. Kakorna är stora med smak av mandel och citron. 

Mandelkakor
Mandelkakor
Mandelkakor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 1 dlflorsocker
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 dlmandelmjöl
  • 1 tskcitronskal- rivet

Gör så här

  1. Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker, båda mjölsorterna och citronskal i en bunke. Nyp ihop till en deg och låt den vila i kyl ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en 4 mm tjock platta på väl mjölad arbetsbänk. Ta ut runda kakor med mått.

  3. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Stämpla dem med en kakstämpel eller tryck ett mönster i dem med baksidan av en bordskniv.

  4. Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna innan de tas av plåten. Förvara lufttätt.

  5. ps. Bakstämplar finns att köpa på bland annat Åhlens.

Vad tyckte du om receptet?