Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Spröda mandelkakor till julens alla fikastuder. Kakorna är stora med smak av mandel och citron.
Skär smöret i tärningar. Blanda smör, florsocker, båda mjölsorterna och citronskal i en bunke. Nyp ihop till en deg och låt den vila i kyl ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen till en 4 mm tjock platta på väl mjölad arbetsbänk. Ta ut runda kakor med mått.
Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Stämpla dem med en kakstämpel eller tryck ett mönster i dem med baksidan av en bordskniv.
Grädda kakorna mitt i ugnen 8–10 min. Låt svalna innan de tas av plåten. Förvara lufttätt.