Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelkaka med vispad hallonpannacotta är en drömgod kaka där den fluffiga spritsade hallonpannacottan ger mandelkakan ett vackert utseende.
Pannacotta: Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Tina hallonen i en kastrull och tillsätt grädde, citron, strösocker, vaniljsocker och salt. Koka upp och låt koka under omrörning ca 1 minut.
Mixa smeten slät med mixerstav och sila sedan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i smeten under omrörning. Låt svalna och ställ sen i kylen, ca 8 timmar.
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Blanda ner citronskal, mjöl och salt i mandelsmeten.
Bred ut smeten i en fyrkantig form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper. Strö över mandelspån. Grädda mitt i ugnen tills kakan är gyllene ca 30 min. Låt kallna. Skär kakan i 9 bitar.
Vispa upp pannacottan med en elvisp så den blir slät och spritsbar. Lägg den i en spritspåse med en rak kronbladstyll. Fyll spritspåsen med pannacotta och spritsa på mandelkaksbitarna.