Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkaka med rabarber

Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.

Mandelkaka med rabarberMandelkaka med rabarberMandelkaka med rabarber
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 grabarber
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten

Mandelkaka

  • 300 gmandelmassa
  • 125 gsmör
  • 3ägg

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde
  • hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.

  2. Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 min.

  3. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.

  4. Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.

  5. Höj ugnsvärmen till 200°. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon

Vad tyckte du om receptet?