Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera gärna kakan med vispad grädde eller luftig vaniljsås.
Sätt ugnen på 150°. Skala och skär rabarbern i 10 cm stora bitar. Lägg bitarna i en ugnssäker form.
Koka upp socker och vatten. Häll lagen över rabarbern och ställ in formen i ugnen ca 15 min.
Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa och smör. Vispa ner äggen, ett i taget, och blanda väl.
Bred ut mandelsmeten i en ugnssäker form, ca 15 x 20 cm. Lyft rabarbern ur lagen och tryck ner den jämnt fördelad i mandelsmeten.
Höj ugnsvärmen till 200°. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Servera ljummen med lättvispad grädde och hallon