Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär

Så enkelt och gott. Mandelkakan går supersnabbt, bara att röra ihop och grädda i mikron. Glassen köps färdig.

Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär
Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär
Mandelkaka med hallonsorbet, glass och färska bär
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 gmandelmassa
  • 1ägg- litet
  • 2 krmhushållsfärg- röd

Tillbehör

  • 2 kulorhallonsorbet
  • 2 kulorvaniljglass
  • 100 ghallon- färska
  • 1 tskhallonpulver
  • 1 tskflorsocker

Garnering

  • ätbara blommor- t ex rosenblad

Gör så här

  1. Finriv mandelmassan och blanda med ägget. Lägg ett bakplåtspapper på en tallrik med diametern 10 cm. Bred ut smeten.

  2. Tillaga bottnen på 750 W i ca 2 1/2 min. Om inte mikron har en roterande platta ska tallriken vridas ett par gånger under tillagningen. Dra bort papperet försiktigt och lägg kakan på ett serveringsfat. Låt kallna.

  3. Stansa ut ett hjärta, ca 10 cm, och toppa med hallonsorbet, vaniljglass och hallon. Pudra över hallonpulver och florsocker och servera.

Vad tyckte du om receptet?