Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelkaka med hallon  

Mandelkaka med hallon är en supersnabb, glutenfri mandel­dessert. Variera med dina favoritbär och frukt.

Mandelkaka med hallon  
Mandelkaka med hallon  
Mandelkaka med hallon  
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gmandelmassa
  • 1lime
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 1ägg
  • 2 dlhallon
  • 2 mskströsocker- + 1 tsk
  • 1 dlturkisk yoghurt

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.Riv mandelmassan grovt. Skölj limen noga i ljummet vatten och riv av skalet.

  2. Vispa ihop mandelmassa, smör, ­limeskal och ägg. Bred ut ­smeten i små smorda formar som rymmer ca 1 dl. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Rör hallonen med 2 msk socker. ­Blanda ner 1 tsk socker i yoghurten.

  4. Servera kakorna ljumma med hallon och yoghurt. Pudra över florsocker.

Vad tyckte du om receptet?