Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Saftig mandelkaka som glaseras och toppas med färska björnbär. Servera gärna med glass!
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter, och strö mandelspån längs kanterna och ströbröd i botten.
Riv mandelmassan och vispa ihop den med smöret. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Vänd försiktigt ner mjölet. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min. Låt kakan kallna.
Glasyr: Blanda florsockret med vatten och citronsaft, lite i taget, och rör till en slät glasyr. Ringla glasyren över kakan och toppa med färska björnbär. Servera gärna med vaniljglass eller vispad grädde.