Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelformar med citruskräm

Sött och syrligt samsas i samma fina form. Förvara kakorna torrt i burk med tättslutande lock.

Mandelformar med citruskräm
Mandelformar med citruskräm
Mandelformar med citruskräm

Pajdeg

  • 3 dlvetemjöl
  • 100 gsmör- kallt tärnat
  • 150 gmandelmassa
  • 1 mskvatten

Fyllning

  • 2apelsiner- rivet skal
  • 2 dlapelsin- pressad
  • 1 dlströsocker
  • 4ägg

Gör så här

  1. Mixa snabbt ihop mjöl, smör, bitar av mandelmassa och vatten i matberedare.

  2. Tryck ut degen i 20 aluminiumfolieformar. Ställ kallt 30 min. Sätt ugnen på 175°.

  3. Tvätta apelsinerna noga i varmt vatten. Riv av skalet. Pressa saften. Låt skal, saft och socker koka upp i en liten kastrull. Kyl i vattenbad.

  4. Vispa äggen lätt och vispa sedan ihop dem med fruktlagen.

  5. Fördela fyllningen i formarna. Grädda längst ner i ugnen 20 min. Låt svalna i formarna. Garnera med rostade mandelflagor.

Vad tyckte du om receptet?