Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör din egen mandelfläta!
Smula jäst i en skål. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt smör i klickar, socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, i maskin 10 minuter eller 15 minuter för hand. Låt degen vila i 15 minuter.
Rör ihop smör, socker, mald mandel och vaniljsocker till fyllningen. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 4 bitar.
Kavla ut varje bit till en platta, 35x20 centimeter. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
Skär varje rulle i tre lika stora delar på längden. Fläta ihop dem. Lägg på plåt med bakpapper och låt jäsa i cirka en timme.
Pensla med ägg och strö på mandelspån.
Grädda strax under mitten i ugnen, 200 grader, 20 minuter.
Recept från Mitt kök