Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelchokladrutor

Lättbakade delikata kakor.

MandelchokladrutorMandelchokladrutorMandelchokladrutor
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 3 stägg
  • 300 gmandelmassa- grovriven
  • 300 gmandelmassa- grovriven
  • 2 mskvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 1 stapelsin- saft och skal från

Garnering

  • 200 gmörk choklad
  • 1 msksmör
  • 50 gmandelspån- rostade

Gör så här

  1. Blanda mandelmassa och ägg till en slät smet.

  2. Tillsätt det rivna apelsinskalet, mjöl och bakpulver. Rör till en slät smet.

  3. Häll smeten i en liten långpanna och grädda i cirka 15 minuter på 175 grader. Låt kakan svalna.

  4. Dränk kakan med apelsinsaften.

  5. Smält chokladen och smöret över vattenbad eller i mikron. Bred den smälta chokladen över kakan och strö över den flagade mandeln. Skär i bitar när chokladen stelnat.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök