Recept av Cecilia Hansson
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandelbottnar med svartvinbärsmousse passar både som dessert och till kaffet. I stället för att spritsa kan man breda ut moussen på bottnarna.
Sätt ugnen på 175° varmluft. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl, socker och salt. Blanda försiktigt till en jämn smet.
Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper, ca 24 x 32 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, tills bottnen har fått fin färg. Låt kallna.
Färskostmousse: Vispa ihop grädde, färskost och saft till fast konsistens. Lägg moussen i två spritspåsar, en med slät och en med krusig tyll.
Skär bottnen i kvadrater, ca 8 x 8 cm. Spritsa släta rundlar mousse på hälften av plattorna. Lägg på resterande plattor och spritsa på mousse med krusig tyll. Garnera med rosenblad.
Recept av Cecilia Hansson