Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelbiskvikräm med nypongelé

Torkade nyponskal finns i hälsokostbutiker.

Mandelbiskvikräm med nypongelé
Mandelbiskvikräm med nypongelé
Mandelbiskvikräm med nypongelé

Ingredienser

  • 75 gmandelbiskvier
  • 2ägg
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 burkmascarponeost- (250 g)

Gelé

  • 3 dlvatten
  • 1 dlströsocker
  • 1 mskcitron- pressad
  • 50 gnyponskal- torkade
  • 2gelatinblad

Gör så här

  1. Gelé: Koka upp vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Tillsätt nyponskalen och låt dem koka  ca 15 min. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.

  2. Sila ifrån nyponen och pressa ut saften försiktigt. Ta upp och låt gelatinet smälta i saften. Låt gelén kallna tills den blivit trögflytande.

  3. Madelbiskvikräm: Grovhacka mandelbiskvierna. Dela äggen. Vispa äggvitorna till fast skum. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blanda ner mascarpone och mandelbiskvier i äggulepöset. Vänd ner äggvitorna. Fördela krämen i glas.

  4. Häll gelén över krämen och ställ kallt ca 1 timme före servering.

Vad tyckte du om receptet?