Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandelbakelse med lingon och vit choklad

Runda av med en bakelse som har allt - både lite nötigt, syrligt och sött.

Mandelbakelse med lingon och vit choklad
Mandelbakelse med lingon och vit choklad
Mandelbakelse med lingon och vit choklad

Ingredienser

  • 100 gsötmandel
  • 400 gmandelmassa
  • 4ägg
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvetemjöl

fyllning

  • 4 dlvispgrädde
  • 0,5 dllingon- rårörda,, eller lingonsylt

garnering

  • 100 gvit choklad
  • lingon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka mandeln. Riv mandelmassan på ett rivjärn. Blanda den med ägg och socker.

  2. Sikta i mjölet. Blanda i mandeln.

  3. Bred ut smeten i en smord liten långpanna, ca 20 x 30 cm.

  4. Grädda bottnen mitt i ugnen ca 20 min. Låt bottnen svalna. Stansa ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.

  5. Vispa grädden och blanda med rårörda lingon. Fyll grädden i en spritspåse. Spritsa grädden på mandelbottnen. Riv chokladen grovt och strö den  och lingonen på bakelserna.

Vad tyckte du om receptet?