Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rör fettet poröst och tillsätt ägget. Lös upp jästen i den ljumma mjölken, blanda i alla ingredienser till degen, men spara lite mjöl till utbakning. Knåda degen smidig.
Kavla ut degen till en rektangulär platta cirka 30 x 50 centimeter.
Rör ihop fyllningen och bred på kakan, vik ihop den dubbel på längden.
Skär i 2 centimeter breda bitar, gör ett snitt i varje bit men inte helt fram i vikningen. Sno längderna om varandra och gör en knut. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.
Pensla med ägg, strö över mandelspån eller pärlsocker. Grädda i ugn, 225 grader, 6–8 minuter.
Recept från Mitt kök