Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandel-snäckor

Mandel-snäckorMandel-snäckorMandel-snäckor
Annika Broman

Ingredienser

  • 125 gmargarin- eller smör
  • 1 stägg
  • 1,5 dlmjölk- ljummen
  • 25 gjäst
  • 2 msksocker
  • 1 krmsalt
  • 78 dlvetemjöl

Fyllning

  • 150 gmandelmassa
  • 150 gmandelmassa
  • 50 gsmör

Pensling

  • 1 stägg
  • mandelspån- eller pärlsocker

Gör så här

  1. Rör fettet poröst och tillsätt ägget. Lös upp jästen i den ljumma mjölken, blanda i alla ingredienser till degen, men spara lite mjöl till utbakning. Knåda degen smidig.

  2. Kavla ut degen till en rektangulär platta cirka 30 x 50 centimeter.

  3. Rör ihop fyllningen och bred på kakan, vik ihop den dubbel på längden.

  4. Skär i 2 centimeter breda bitar, gör ett snitt i varje bit men inte helt fram i vikningen. Sno längderna om varandra och gör en knut. Låt jäsa under bakduk i 1 timme.

  5. Pensla med ägg, strö över mandelspån eller pärlsocker. Grädda i ugn, 225 grader, 6–8 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök