Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Var noga med att strömmingen är vit rakt igenom när den legat i lagen. Den ska inte vara rå i mitten, det påverkar hållbarheten på strömmingen.
Blanda ingredienserna till lagen. Rör så att saltet löser sig.
Dra skinnet från strömmingen. Lägg den i lagen och ställ i kylen 8 timmar eller över natten, tills strömmingen är vit rakt igenom och fast i köttet.
Häll av lagen och låt strömmingen rinna av väl i ett durkslag. Torka strömmingen torr med hushållspapper.
Sås: Skålla och skala mandeln. Rosta den i en torr stekpanna tills den fått fin färg. Grovhacka mandeln.
Skala vitlöksklyftor och lägg dem ca 1 minut i kokande vatten. Låt rinna av och finhacka dem.
Blanda majonnäs, crème fraiche, gräddfil, vitlöksklyftor och 3/4 av mandeln i en bunke. Smaka av med citronsaft och salt. Vänd ner strömmingen och låt stå 1 dygn i kylen för att mogna.
Garnera med resten av mandeln vid servering.