Den här kakan, även den toppad med mandel, är också fantastiskt god!
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandel- och citronkaka är saftig och god som den är, men en klick grädde och bär passar bra till. I Ligurien serveras den gärna med ett glas prosecco.
Sätt ugnen på 175°. Blanda 3 dl mandelmjöl, vetemjöl och bakpulver. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och ströa med 2 msk mandelmjöl.
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Vänd ner mjölblandning, citronskal, 1 msk citronsaft och olja. Rör samman. Häll smeten i formen och strö över flagad mandel.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 25 min. Låt svalna och pudra över florsocker.
Den här kakan, även den toppad med mandel, är också fantastiskt god!