Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandel- och chokladsnittar

Mandel- och chokladsnittar är knapriga och försvinnande goda.

Mandel- och chokladsnittarMandel- och chokladsnittarMandel- och chokladsnittar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 200 gsötmandel
  • 150 gchoklad- mörk (70 %)
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 200 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 1 tskvaniljsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel och choklad.

  2. Blanda ihop mjöl, smör, socker och vaniljsocker till en deg. Tillsätt mandel och choklad.

  3. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock, på en plåt med ­bakplåtspapper.

  4. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Skär kakan i trekanter medan den fortfarande är varm. Låt bitarna kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Fredrik Björlin