Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Dadlar och honung skänker naturlig sötma i denna läckra mandelkaka för finsmakare. Njut den långsamt med en klick grädde och sommarens bär.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mal mandeln i en mandelkvarn till ett fint pulver.
Vispa äggvitorna.
Kärna ur och mixa dadlarna tillsammans med mandelmjölk, äggulor, kakao och honung.
Vänd ner mandelmjölet och äggvitan.
Häll upp smeten i en smord form med löstagbara kanter, cirka 20 cm i diameter.
Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.
Servera kakan med lättvispad grädde och björnbär.
Recept från Mitt kök