Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mandel- och chokladkaka med björnbär och vispgrädde

Dadlar och honung skänker naturlig sötma i denna läckra mandelkaka för finsmakare.  Njut den långsamt med en klick grädde och sommarens bär.

Mandel- och chokladkaka med björnbär och vispgrädde
Mandel- och chokladkaka med björnbär och vispgrädde
Mandel- och chokladkaka med björnbär och vispgrädde
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlmandel- skållad och skalad
  • 4äggvitor- + 4 äggulor
  • 2,5 dldadlar
  • 2 dlmandelmjölk
  • 0,5 dlkakao
  • 1 mskhonung- flytande

Tillbehör

  • 2 dlvispgrädde- lättvispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Mal mandeln i en mandelkvarn till ett fint pulver.

  3. Vispa äggvitorna.

  4. Kärna ur och mixa dadlarna tillsammans med mandelmjölk, äggulor, kakao och honung.

  5. Vänd ner mandelmjölet och äggvitan.

  6. Häll upp smeten i en smord form med löstagbara kanter, cirka 20 cm i diameter.

  7. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter.

  8. Servera kakan med lättvispad grädde och björnbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök