Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mandel- och cashewäpplen med mördegslock kan gräddas i god tid och sedan värmas i 100° strax före servering.
Sätt ugnen på 175°. Skala och kärna ur äpplena med en äppelurkärnare. Ställ dem i en ugnssäker form eller i en muffinsplåt.
Riv mandelmassan grovt. Hacka nötterna. Bryn smöret i en stekpanna. Blanda mandelmassa, nötter, smör, citronskal och äggula. Fyll äpplena med blandningen.
Mördegslock: Blanda snabbt ihop ingredienserna till mördegen. Dela degen i sex bitar och kavla ut till rundlar, ca 10 cm i diameter. Lägg degen över de fyllda äpplena och pensla med uppvispad äggula. Strö på flagad mandel och pärlsocker.
Baka äpplena mitt i ugnen ca 30 min, tills de känns mjuka.
Amarettogrädde: Vispa grädden och blanda med florsocker och Amaretto. Servera äpplena ljumna med grädden.