Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det är en stor kyckling, och om det blir kycklingkött över är det gott att göra en kycklingsallad nästa dag.
Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln. Rosta den i en het, torr stekpanna tills den fått fin färg. Strimla aprikoserna. Skala och finhacka löken. Blanda mandel, aprikoser, lök och 1 1/2 tsk salt. Fyll kycklingen inuti och under skinnet med blandningen. Blanda olja, 1 tsk salt, paprikapulver och peppar i en ugnssäker form. Vänd kycklingen i blandningen.
Stek kycklingen med bröstsidan nedåt i nedre delen av ugnen ca 1 timme, tills den är genomstekt, 70° innertemperatur. Vänd kycklingen efter halva tiden. Ta ut och låt kycklingen vila ca 10 min innan den skärs i bitar.
Bulgur: Skala och skär löken i riktigt tunna skivor. Blanda den med citronsaft, socker och salt. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min.
Koka upp vatten och fond i en kastrull. Tillsätt bulgurn och låt koka under lock ca 12 min. Halvera sockerbönorna på längden och lägg dem ovanpå bulgurn när ca 4 min återstår av tillagningstiden. Blanda bulgurn med lök och mynta.
Yoghurt: Blanda yoghurten med mynta och olja. Krydda med salt.
Servera kycklingen med bulgur, myntayoghurt och romansalladsblad.